jueves, 6 de junio de 2013

EDMODO

 
ÍNDEX



    1) Introducció:

    -Què és?
    -Com sorgí?
    -Aplicacions i funcionalitat.
    -Avantatges i inconvenients.
    -Tipus usuaris.


    2) Primeres pases:

    -Com enregistrar-se.
    -Àrea de treball.
    -Configuració del compte.


    3) Funcionament:

    -Usuaris.
    -Grups.
    -Missatges.
    -Calendari.
    -Esdeveniments.


    4) Bibliografia.


1.INTRODUCCIÓ


-Edmodo és una plataforma educativa que funciona igual que una xarxa social (facebook). Té totes les avantatges d'aquest tipus de webs, però sense els perills que les xarxes socials obertes tenen, ja que es tracta de crear un grup tancat entre l'alumnat i el professor, per compartir missatges, enllaços, documents, esdeveniments,etc.


-Sorgí en 2008. Va ser creada per Jeff O'Hara i Nic Borg, empleats del districte escolar d'Illinois, USA.


-Les seves aplicacions i funcionalitats:
Edmodo es pot incorporar a les aules a través d'una varietat d'aplicacions, incloent la lectura, tasques i el paper de l'estudi.
Usos actuals inclouen publicar assignacions, la creació d'enquestes de respostes dels estudiants, la incorporació de clips de vídeo, crear grups d'aprenentatge, crear un concurs i crear un calendari d'esdeveniments i tasques.
Els estudiants també poden lliurar treballs o carregar les assignacions dels seus mestres.
Els professors poden anotar les assignacions directament a Edmodo per proporcionar informació instantània. També poden enviar alertes als pares sobre esdeveniments escolars, tasques perdudes, i altres missatges importants a través d'Edmodo. Els professors poden generar llistes de classe imprimibles per si ha de tenir un mestre substitut en la seva classe que necessiti una llista impresa, la pot imprimir des del compte d'Edmodo.
Els pares també poden crear comptes. Aquest compte permet als pares veure les tasques i qualificacions dels seus fills.
Els educadors estan trobant maneres creatives per recolzar l'aprenentatge de l'estudiant mitjançant l'ús d'Edmodo com un lloc per a posterior anàlisi i la crítica del seu mútua literatura, col·laborar amb els seus companys, i després de la creació literària per a una audiència.
A principis de desembre de 2012, Edmodo va patir un estil de modernització. Ara inclou la navegació més fàcil, les respostes emoticon a les tasques, i l'addició de dues aplicacions, un editor de fotografies i SchoolTube, un lloc web de vídeos educatius.


-Avantatges i inconvenients:

Avantatges:

- És gratuït.
- Acostament professor/alumne.
- Increment de la comunicació.
- Augment del sentiment de comunitateducativa.
- Facilita l'aprenentatge (espai comú).
- Facilita la coordinació del treball.
- S'incrementa l'aprenentatge informal.
- Fomenta i democratitza les relacions
- Ensenya a conviure als alumnes en Internet,respectant la pròpia privadesa i intimitat en primer lloc i la dels altres en segon.
- No és oberta al públic ja que no permet l'ingrés a convidats sense registre.
- Permet convidar als familiars dels alumnes a acompanyar el procés d'aprenentatge.
- Està en constant millora.

Inconvenients:

-No posseeix xat.
- No es poden comunicar els alumnes entre si en forma directa per missatge privat.
- No visualitza els usuaris en línia.
- No es pot migrar la informació que es publiqui en el mur dels grups.
- No poden realitzar exàmens en línia.

-
Tipus d'usuaris:

Hi ha tres tipus d'usuaris:

-
Professorat: És l'encarregat de crear els grups i d'administrar-los. Pot pujar arxius, crear esdeveniments, realitzar Quiz(enquestes), dissenyar assignacions, posar qualificacions, etc.
-Alumnat: Només pot unir-se als grups, no pot crear-los, sempre que conegui el codi d'accés al mateix, i que pot descarregar-se arxius, consultar els esdeveniments, contestar a les Quiz, lliurar les assignacions una vegada finalitzades, veure les seves qualificacions, enviar un arxiu al professor/a, etc

-Familiars: Els pares i mares de l'alumnat també poden accedir a Edmodo. Per a això necessiten conèixer el codi per a parents que li correspon al seu fill/a, i només podrà consultar l'activitat que realitza el seu fill/a, les seves qualificacions, esdeveniments, etc.
A més podrà posar-se en contacte amb el professor/a a través d'aquesta plataforma.


2.PRIMERES PASES

-Com enregistrar-se?

Primer s'ha d'anar a la pàgina web d'Edmodo:
http://www.edmodo.com/?language=es
i sortirà aquesta pantalla:
A la dreta ens sortirà un quadre:

Donam a registrar-mos a Profesor o Estudiante depenent del que siguem (jo posaré Estudiante) i ens sortirà això:
Ho emplenam i ja estarem registrats a aquesta plataforma.

-Àrea de treball:

 -Configuració del compte:




3.FUNCIONAMENT

GRUPS:
A la pàgina principal has de seleccionar el link on posa “Crear un nou grup”.

Seguidament te sortirà això:
Ho emplenes i ja hauràs creat un grup.

MISSATGES:


Per veure el missatges que puguem tenir hem d'anar a “Missatges” i ens obrirà els missatges que tenguem.

Si volem escriure algun missatge per colqu hem d'anar a “Escriu el teu missatge aquí...” i abaix podem adjuntar un arxiu, una foto,etc. I posar per qui és el missatge i després només donar click a “Enviar”.

CALENDARI:

Per anar al calendari hem de fer click devora “Inici” i ens sortirà el calendari amb tota la feina que hem de fer, enviar o qualsevol cosa. Com una agenda.

ESDEVENIMENTS:
A la pàgina principal podrem trobar totes les novetats que tenguem.


4.BIBLIOGRAFIA








lunes, 3 de junio de 2013

CURRÍCULUM VITAE

Datos personales:

Apellidos -> Correa Vieira
DNI -> X75672135-A
Fecha de nacimiento -> 10/12/1996
Dirección -> C/ Las Palmas 3A bajos
Localidad -> Puerto Alcudia
Teléfono -> 971545859

Teléfono móvil -> 657 668 358
E-Mail -> luxi_piink@hotmail.com
Nombre -> Natalia Lucía
Lugar -> Mallorca
Provincia -> Baleares


Formación y estudios:

Titulación -> E.S.O
Actualmente cursando 1º de Bachillerato.
Idiomas -> Catalán B1
                  Castellano lengua materna
                  Inglés medio

Experiencia personal:
Empresa -> Playa
Fecha -> 01/07/2012 – 31/08/2012
Puesto/Actividad desarrollada -> vendedora de tickets para las actividades acuáticas.

La masa de información producida por la humanidad


Dos estudiantes de California han calculado la masa producida por la humanidad en textos e imágenes. El byte es igual a un carácter. Cada año se producen 1 500 000 000 000 000 000 bytes en forma de textos e imágenes. De e-mails producimos un billón al año.
Toda esta información si la juntasemos mediría 4 veces la distancia de la Tierra a la Luna: ida y vuelta.

miércoles, 29 de mayo de 2013

Cala Banyalbufar



Cala Banyalbufar está a 17 kilómetros de Valldemossa, situada entre Punta sano Galera y sano Piedra de se Coge.

Este bellísimo entrante de mar de Serra de Tramuntana, en forma de viene, finaliza en una cala tranquila en la cual destaca su longitud en proporción a su estrechez. Cantos rodados y grabas forman el talud que acogerá a los visitantes.





lunes, 27 de mayo de 2013

Coll Baix


El Coll Baix está a siete kilómetros de Alcúdia, siendo la única playa municipal virgen y pública. Esta playa de grabas y arena gruesa de color plomo se atisba algún cardo y lirio de mar. Es un amplio y rectilíneo entrante de mar que finaliza en una playa espectacular, flanqueada por unos impresionantes acantilados rocosos en vertiente y cerrada por un terraplén de altura considerable, que los suyos desplomes originan este arenal.


El acceso por carretera es sencillo hasta Alcúdia. En esta localidad se tendrá que aparcar el vehículo particular para iniciar una excursión complicada por caminos y senderos sin asfaltar, de 45 minutos de duración y cinco kilómetros finales sobre pistas polvorientas y a pie de precipicio. Este costoso trayecto merece la pena para disfrutar el paisaje cambiante y bello, de tierras de cultivo, bancales y pinares a la agresividad del mar Mediterráneo sobre Mallorca. Este hecho explica que se registre una afluencia baja de bañistas.




Cala Deià



Está a 10 kilómetros de Sóller, situada entre Punta de Son Beltran y sano Pedrissa.

Este entrante de mar bellísimo, rodeado de acantilados medianos, coronados por montaña baja y pinar, finaliza en una playa semicircular en la cual desemboca un torrente y se levantan bellos bancales.

Arena gruesa y graba. En los márgenes se encontrarán un embarcador pequeño y unos restaurantes, muy elogiados por sus arroces y pescados a la plancha. Es habitual en verano coincidir con personajes populares de ámbito internacional.



lunes, 20 de mayo de 2013

Sa Calobra

Sa Calobra es una cala del municipio de Escorca en Mallorca.
Se encuentra situada en plena Sierra de Tramontana y es al mismo tiempo núcleo turístico que toma el nombre de una pequeña aldea que había en las proximidades.

La cala consiste en la desembocadura del Torrente Pareis, formado por cantos rodados y que supone uno de los pocos accesos al mar que pueden encontrarse en la Sierra de Tramontana. En el año 2003, por el interés que representa su fauna y su flora, donde se encuentran más de 300 especies, fue declarado «Monumento Natural».


Durante miles de años el agua que bajaba por el Torrent de Pareis ha ido excavando el lecho por el que discurre hasta alcanzar el mar. En este punto la diferencia es tan alta que la desembocadura del torrente y la cara de Sa Calobra están rodeadas de grandes acantilados que superan los 200m de altura.
 Hecho que la convierte en un auditorio al aire libre y una vez al año, en verano, se celebra ahí el ya conocido "Concert de Sa Calobra".

Contadas desde la ciudad de Palma, hay algo más de ochocientas curvas en la intrincada carretera de acceso a este paraje espectacular.






 

Cala Sant Vicenç




La Cala Sant Vicenç es una urbanización norteña de Mallorca del municipio de Pollença. Tiene una población de 262 habitantes y se encuentra situado entre las punta de Coves Blancas y la del Altar de en Vaquero.


Las primeras edificaciones del núcleo turístico datan del 1956. Al núcleo se encuentran viviendas unifamiliares, hoteles y restaurantes. El principal atractivo turístico del núcleo son sus cuatro playas, de oeste a este: Cala Barcas, Cala Clara, Cala Molinos y Cala Carbón.




Cala Mondragó

Cala Mondragó está a 5,6 kilómetros de s’Alqueria Blanca y forma parte de Cala Mondragó, uno de los entrantes de mar mallorquines más bellos y grandes, el cual se divide en dos playas, s’Amarador y esta playa.

La profundidad entre ambas calas alcanza los seis metros sobre un fondo arenoso. 

Las características de esta playa, fina arena, aguas pocas profundas y pendiente escasa, la convierten en apta para el baño de los más pequeños. En la parte posterior existe un humedal habitado por anguilas, serpientes de agua y aves.


Se divide en dos playas, S´Amarador y es Caló de sa Font de n´Alis.

Cala Mondragó fué declarado en el año 1992 Parque Natural por el Parlamento de las Islas Baleares así como el año 1995 Área Natural de Especial Interés para las Aves por la Comunidad Europea.